CooSpace | etr | Intra | Oldaltérkép | PTE | FEEK

Pécs városa

Pécs: a Dél-Dunántúl mediterrán városa, a Pécsi Tudományegyetem székhelye, a tudás bölcsője

 Pécs a hegyvidék és síkság találkozásánál, a Mecsek déli lábánál található. Különleges, mediterrán hangulata, impozáns épületei és műemlékei, barátságos kis utcái csalogatják a látogatókat az ország ötödik legnagyobb városába. A kulináris élményekre vágyók is megtalálják számításukat a baranyai gasztronómia és borkultúra kínálatában. Természetesen nem csak a látnivalók miatt érdemes a városba jönni: a sok-sok év során diplomát szerzett hallgatók ezrei igazolták, hogy érdemes a Pécsi Tudományegyetemen tanulni. A nívós oktatási színvonal mellett a hallgatók megélhetési költségei szintén fontos szerepet játszanak. A régióban élő családoknak nem elhanyagolható szempont, hogy a főváros felsőoktatási intézményei által nyújtott kínálatot a közelben kedvezőbb feltételekkel kaphatják meg gyermekeik.

A hallgatók mindennapjaikat egy valóban izgalmas, kulturálisan sokszínű egyetemvárosban tölthetik. Pezsgő egyetemi élet és kulturális-szabadidős programok sora várja a kikapcsolódni vágyókat; nem meglepő, hogy 2010-ben Isztambul és Essen mellett Pécset is Európa Kulturális Fővárosává nyilvánították.

A Pécsi Tudományegyetem Pécs város és a Dél-Dunántúl regionális egyeteme, a Dunántúl tudásközpontja, Magyarország legrégebbi egyeteme, gyökerei egészen 1367-ig nyúlnak vissza. Tíz karon folyik minőségi oktatási-kutatási munka: meghatározó szerepe van a régió minden szellemi területén, művészetekben, tudományban, gyógyításban egyaránt. Közel harmincezres hallgatói létszámával és kétezer oktatójával a Pécsi Tudományegyetem Magyarország legnagyobb és legmagasabb hallgatói létszámú egyeteme.

2006 szeptemberében bevezették az Európai Unió által kezdeményezett háromciklusú, modern oktatási struktúrát, a Bologna-folyamatot. Az új rendszer megkönnyíti a hallgatói-oktatói mobilitást, felkészíti a hallgatókat szakmai pályafutásukra, továbbá a hozzáférés széles körét biztosítja magas színvonalú, demokratikus alapelvű és a tudomány szabadságán alapuló felsőoktatáshoz.

 

dátum: 2013. 01. 09. 14:38