CooSpace | etr | Intra | Oldaltérkép | PTE | FEEK

Pótfelvételi 2014

Még van lehetőség bekerülni felsőoktatási intézmények képzéseire a 2014/2015-ös tanévre! Azon jelentkezőknek, akik a normál eljárás során nem nyertek felvételt, még van esélyük 2014 szeptemberében megkezdeni tanulmányaikat.

A folyamatosan frissülő információkat itt tesszük közzé.

Jelentkezésed add le MOST erre a linkre kattintva az E-felvételi rendszerében!

*****

Elérhetők a felsőoktatási intézmények által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton, legkésőbb 2014. augusztus 12-ig lehet, és csak egyetlen képzés jelölhető meg. A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek.

A pótfelvételi során kizárólag önköltséges képzések indulnak, ez alól kivételt képeznek a magyar egyetemek, főiskolák határon túli képzései, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzései.

Jelentkezni kizárólag az e-felvételi rendszerében lehet, egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére.

A pótfelvételi során meghirdetett képzések és az egyéb tudnivalók az alábbi linkekről tölthetők le:


A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek:

  • akik az általános felvételi eljárás során egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be;
  • akik az általános felvételi eljárásban nem nyújtottak be jelentkezést.


A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak:

  • a július 24-én meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették;
  • a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 260, felsőoktatási szakképzésen 220, mesterképzésen 50), amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.


A jelentkezés menete

Az e-felvételi használatához egy választott felhasználónév és jelszó mellett szükség van egy megbízható e-mail címre is. Az e-felvételi felületén az első belépéskor a rendszer automatikusan elküldi a későbbi belépésekhez szükséges biztonsági kódot, valamint a felvételi azonosító számot.

Az űrlapok kitöltésére 2014. augusztus 12-én éjfélig van lehetőség. Szintén eddig a határidőig kell befizetni (bankkártyával, vagy átutalással) az eljárási díjat, ami a pótfelvételi során 5000 Ft.

Az e-felvételi jelentkezést az űrlapok elmentése után legkésőbb augusztus 13-ig hitelesíteni is kell. Ez megtehető Ügyfélkapun keresztül, vagy a felületről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220).

A ponthatárokat előreláthatólag 2014. augusztus 28-án hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2014. szeptember első napjaiban.

Forrás: http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/aktualis/potfelveteli_meghirdetesek2014 

 

***

FIGYELEM!

Pótfelvételi eljárásban a mesterszakok és tanári mesterszakok felvételi, illetve szakmai és motivációs elbeszélgetései minden szak esetében 2014. augusztus 19-én lesznek. A kreditelismertetési nyomtatványok és felvételi témaválasztások beküldési (postára adási) határideje a jelentkezési határidővel megegyezően 2014. augusztus 12-e éjfélAz ügymenet a "normál" felvételi eljárásnak megfelelően zajlik, további információért kérjük, olvassák el Felvételi információk a mesterképzésben (2014/2015-ös felvételi év) cikkünket.

A felvételi döntés a pótfelvételi eljárás során előreláthatólag 2014. augusztus 28-án lesz.

***

 

A 2014-ES PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁSBAN MEGHIRDETETT SZAKJAINK LISTÁJA:

 

Jelentkezésed add le MOST erre a linkre kattintva az E-felvételi rendszerében!

 

Utolsó frissítés: 2014.07.29.